Óvónők és tanítónők

Kiss Ágnes

Győrben szerzett tanítói diplomát, azóta általános iskolai tanítónőként dolgozik Magyarországon. A BMI-ben szombati oktatásban 6-10 éveseket tanít.


Schedl-Steiner Gyöngyi

Óvónői szakközépiskolai tanulmányai után Esztergomban, a Vitéz János Pedagógiai Főiskola Óvónői szakán végzett. Bécsben a Waldorf óvónőképesítést szerzett és jelenleg egy állami óvodában dolgozik. A BMI-ben az óvodásokkal foglalkozik.


Schneider Erzsébet

Tanítóképző és óvónőképző főiskolát végzett Magyarországon, Motopedagógia és Montessori pedagógiai képesítést szerzett Ausztriában, magyarországi óvónői és tanítói tapasztalatokkal rendelkezik, jelenleg tanítónőként és gyógypedagógusként dolgozik. A BMI-ben óvodai foglalkozásokat vezet valamint 6-10 éveseket tanít; szervezési és koordinációs feladatokat lát el.


Szegi Anna

Az Apáczai Csere János tanítóképző Főiskolán szerzett tanítói oklevelet, majd Ausztriában Waldorf óvodapadagógusi képesítést, jelenleg óvónőként dolgozik egy Waldorf óvodában. A BMI-ben óvodai foglalkozásokat vezet és 6-10 éveseket tanít.

Tanárok

Mag. Blaskó Katalin

Középiskolai tanár, a Debreceni Egyetemen szerzett magyar és német szakos diplomát, sokéves nyelvoktatási tapasztalatokkal rendelkezik, tananyagokat készített a magyar mint idegen nyelv tanítás számára, jelenleg tudományos projektmunkatárs és óraadó a Bécsi Egyetem Finnugor Tanszékén, valamint magyar nyelvet oktat az egyetem nyelvi központjában. A BMI-ben 15-18 éveseket tanít; az iskola didaktikai vezetője.


Mag. Lengyel Ferenc

Középiskolai tanár, a Kolozsvári Egyetemen szerzett magyar és angol szakos diplomát, sokéves oktatási tapasztalatokkal rendelkezik, 2010 óta a BMI tanára, tananyagokat készített a magyar mint származási nyelv tanítás számára. A BMI-ben 15-18 éveseket tanít; a kulturális rendezvények felelőse.


Mag. Lengyel Melinda

Középiskolai tanár, a Kolozsvári Egyetemen szerzett magyar és angol szakos diplomát, Romániában általános iskolában magyar nyelvet és irodalmat tanított, 2006 óta a BMI tanára, rendszeresen részt vesz a külföldi magyartanárok számára szervezett továbbképzéseken. A BMI-ben 11-14 éveseket tanít.


Skala Tamás

Középiskolai tanár, a Miskolci Egyetemen szerzett történelem, kulturális antropológia és pedagógia szakos diplomát. A BMI-ben 11-14 éveseket tanít.

Prof. Dr. Seidler Andrea – a Bécsi Magyar Iskola vezetője

Germanisztikát és Hungarológiát tanult a Bécsi Egyetemen. Hosszú ideig volt a külügyminisztérium diplomataképzőjének és az egyetem finnugor tanszékének magyar nyelvtanára. 2003 óta magyar irodalom professzor a Bécsi Egyetemen. Az Ausztriai Magyar Kutatóintézet elnöke. A Központi Szövetség elnökségi tagja.

Reklámok
Kategória: Tanáraink | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s