*Archivum


Évnyitó kirándulás

Kirandulas_2020_szept

A nyelvi képzés nyáron is folytatódik

Tabor2020n

nyariklub2020

“Hát zúgjanak azok a harangok…”

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából június 4-én 16:30 órakor száz másodpercen keresztül szólnak a harangok a magyarlakta területeken, így emlékezve a száz évvel ezelőtti trianoni döntésre. Este 20:20 órakor pedig a gyújtsukmeg.ma kezdeményezés keretén belül meggyúlnak a lángok szerte a világon, ahol magyarok élnek és emlékeznek.

százaskép

Iskolánk is csatlakozott a láng-lánchoz a magyarság lángjának meggyújtásával. Sajnos a bécsi szigorú tűztilalom még mindig érvényben van, ezért a közös tűzrakás elmarad. Egy lámpás ill. gyertya meggyújtásával egyénileg csatlakozzon mindenki, aki részese szeretne lenni a láncnak.

Diákjaink leveleket írnak más országokban élő magyar gyerekeknek, ezzel is egy határokon túl terjedő kapcsot teremtve egymás között.


Videópályázat

Június 4-e, a nemzeti összetartozás napja alkalmából fiataloknak szóló videópályázatot hirdet a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága „Milyen jó, hogy itt vagyunk”  címmel.

Ezen a pályázaton részt vesznek iskolánk diákjai is, de bárki jelentkezhet egyénileg is az alább közölt feltételeket teljesítve:

 • korhatár: 10-25 év közötti fiatalok
 • Videó hossza: min 15 másodperc-max. 2 perc (tipp: felvétel keresztbe tartott mobiltelefonnal)
 • beküldési határidő: május 25. éjfél  osszetartozunk@hatartalanul.net

Meséljük el együtt, milyen jó, hogy itt vagyunk – 100 év után is a Kárpát-medencében és a nagyvilágon! Ezzel a gondolattal, az Ismerős Arcok Nélküled című dalának, az összmagyarság „nem hivatalos himnuszának” közismert sorával fordulunk a magyar fiatalokhoz szerte a világon. Kérdezzétek meg szüleiteket, nagyszüleiteket, mondjátok el barátaitokkal, a szomszéd nénivel, a tanárotokkal vagy bárkivel, mit jelent Nektek a nemzeti összetartozás!

Ha az iskolánk közös kisfilmjén szeretnétek szerepelni, akkor jelentkezzetek minél hamarabb, de legkésőbb keddig (május 19.) a kozpontiszovetsegiroda@gmail.com e-mail címen.


Boldog anyák napját kívánunk! 

Bild könnte enthalten: Wolken und Text

Kedves Anyukák!

Szeretettel küldjük ezt a dalt, amely Zelk Zoltán versének Vitai Ildikó által megzenésített változata.

Kedves Gyerekek!

A mai foglalkozás témája az anyák napja. Természetesen a nagyikat sem hagytuk ki, hisz ők valószínűleg nagyon rég nem találkoztak veletek és örülnének, ha meglepnétek őket a következő szeretet-befőttel:

IMG-20200501-WA0011

Kellékek:

 • színes papír
 • olló
 • ragasztó
 • írószer
 • egy befőttes üveg

Gabi és kislánya rendhagyó módon mindkét nagyszülőnek címezték a kedves, egymondatos (egy emlék, egy jókívánság, egy vídám üzenet) kis cetliket, Gabi is írt a saját szüleinek. Így ez is közös program lehet. A szabály 😊, hogy egy nap csak egy cetlit lehet nyitni, így minden nap egy kicsit velük lehetünk.

Egy közösen elkészített vagy meglepetés sütemény a következő ajánlatunk:

IMG-20200501-WA0010

Hozzávalók:
20dkg liszt
10 dkg porcukor
1 kanál cukor
pici só
narancs vagy citrom reszelt héja
fél tojás (ez kihívás! 😀 )
10 dkg vaj
Ezeket összeöntjük, kivéve a cukrot. Azt gyúrás és nyújtás után rászórjuk a tésztára és kicsit belenyomjuk. A tészta 0,5 cm vastag legyen. Szaggatás után mehet a 200°C -os sütőbe, kb. 10 perc alatt elkészül.
Utána egy finom kávéval, teával gyerekeknek kakóval, forró csokival KÖZÖSEN fogyasztható.  😊💚

IMG-20200502-WA0003

És most következik a nagy “challenge”! Az mellékelt képen látható gyerekek ma mind bmi-s édesanyák. Nos, ki ismer rá a saját anyucijára? Ha van kedvetek, öltözzetek hasonló ruhába, álljatok be ugyanolyan testtartásba és küldjetek képet nekünk. De, ha csak egy ölelős képet küldtök, annak is örülünk. 😊

társas

Mai utolsó játékunk egy kis társas: ezt ki lehet nyomtatni vagy le is lehet rajzolni, hisz olyan egyszerű az ábra! Dobókocka és bábú biztos van kéznél és mehet a játék, kívülről befelé vagy fordítva haladva, ahogy jól esik. 😊  Jó mókát!

Szofi, Máté és Gergő a legismertebb és legkedveltebb anyák napi dallal kívánnak minden anyukának

BOLDOG ANYÁK NAPJÁT! 


Április 25.

Az óvodás/kisiskolás korosztálynak heti rendszerességgel készítünk szombati “online foglalkozást”, amely a következő linken is megtekinthető: Bécsi Magyar Óvoda

Tartsatok velünk, töltsünk együtt egy kis időt! Kedves Szülők! Kérünk egy pici segítséget a link elindításához. Köszönjük szépen! Viszlát –legalább ilyen távoktatás formájában– szombatig!

Reméljük jól telnek a napjaitok és tudtok sétálgatni a szabad levegőn. Képzeljétek, mi mostanában nagyon sok katicát láttunk 😊 Egyet le is fotóztuk, és meg is mutatjuk nektek. 🐞

Krisztivel megtanulhattok egy versikét, aminek a segítségével ti is könnyen tudtok majd katicát rajzolni, de egy aranyos kis barkácsötletet is hozott nektek, így a saját kis papír katicátokat is elkészíthetitek.

Gabi elmondja nektek Tóth Anna Katica című versét, és megmutatja, hogyan tudtok kavicsból katicát készíteni 🙂

Nem kell hozzá sok minden, csak séta közben begyűjtött kavics, akril festék, vagy tempera, de filctollal is színezhetitek és rajzolhattok rá. Úgy marad tartós, hogy, miután készen van, védőlakkal lekenitek, vagy lefújjátok.

Elmeséljük még nektek A kishajó című mesét, amiben Kispipi, Egérke, Hangyácska és Katicabogárka hajó építésbe kezd 🐥🐭🦟🐞

Gryllus Vilmos bácsi elénekel nektek egy dalt, a domború hátú katicabogárról 😊 Ezt az oviból is ismerhetitek 😉

Ha van kedvetek, találtok színezőket és érdekes feladatlapokat is.


Április 18.

Ma Csenge a Napocskáról ☀️ mesél nektek,

Krisztitől megtudhatjátok, mi lett a békával, aki nem figyelt a nádszálak figyelmeztetésére 🐸 A versikét meg is tanulhatjátok, ha van kedvetek. Emlékeztek rá, hogy az oviban már egyszer el is játszottuk? Ha nem, most azt is megnézhetitek 😊

Krisztivel gólyát is barkácsolhattok.

Gabi dúdol nektek egy dalt. Ugye kitaláljátok? Egyáltalán nem nehéz, ti is ismeritek 🙂 Ha megvan a megfejtés, írjátok meg nekünk!

Meghallgathatjátok Osvát Erzsébet: Sárga pitypang bóbitája c. versét is. Ugye ti is szeretitek elfújni a pitypang bóbitáit?

Színezőket és nagy ovisoknak szóló feladatlapokat is gyűjtött nektek Gabi, ha van kedvetek alkossatok és mutassátok meg nekünk!

Szép hétvégét kívánunk!

a BMI óvónénik


Április 11.

Húsvéti üdvözlet

Húsvéti üdvözlet

COVID-19 elleni óvintézkedés

Az osztrák kormány egészségvédelmi kormányrendelete értelmében szünetel a tanítás és az óvodai foglalkozás az iskolánkban. Ha egy szülőnek hivatalos munkaviszonyából kifolyólag gyermekfelügyeletre van szüksége a szokásos magyar oktatás idejében, kérjük, jelezze a pedagógusánál.  A fennálló óvintézkedéseknek megfelelően igyekszünk kezelni a helyzetet.

Mindenkinek jó egészséget kívánunk!

a BMI nevében üdvözlettel: Sass Judit

u.i.: Gyakorlati tippeket kiküldtük a levelezőlistára.


Farsangi képeink itt megtekinthetők.

Figyelem!!!

A vasárnapi farsangi mulatság miatt elmaradszombaton, február 15-én az óvodai foglalkozás.

Szeretettel várunk mindenkit a farsangra!

IMG-20200115-WA0000


Olvashow — olvasó vetélkedő

Pénteken iskolánk is részt vett 3 csapattal az Olvashow versenyen a Collegium Hungaricumban. A csapatok Berg Judit egy-egy regényét dolgozták fel.

A Rumini c. regényt olvasók versenyében a WULZI CSAPAT 1. helyezett lett 😊

Bild könnte enthalten: 7 Personen, Personen, die lachen, Personen, die sitzen und InnenbereichIMG_20200110_185610

Az őrzők c. regényt olvasók korosztályában az ÉSZBONTÓK-nak egy 2., a V3T CSAPATNAK pedig egy 3. helyezést sikerült bezsebelnie.

Bild könnte enthalten: 6 Personen, Personen, die lachen, Personen, die sitzen, Tisch und InnenbereichIMG_20200110_190132

20200110_170227IMG_20200110_190048

Izgalmas feladatok várták a versenyzőket, akik szoros versenyben, teljes bedobással küzdöttek. Néha egy hajszálon múlott egy-egy versenyszám megnyerése. Mindenki jó hangulatban töltötte el a délutánt, és a végén már megfogalmazódott a folytatás gondolata.

Köszönjük a szervezést! Gratulálunk a résztvevőknek! Nagyon ügyesek voltatok! 👍🙂
Mi olvasunk tovább!📚
Olvassatok ti is 😉!


Boldog karácsonyt!

Szeretet-torony1 2019Köszönjük a sok, önzetlen adományt!

Sikeresen megérkeztek a kijelölt helyekre, és

reméljük, hogy ismeretlenül is örömet szerzünk velük

az ottani gyerekeknek. 🙂

Építsünk szeretet-tornyot!

Szeretettel várjuk az ajándékokat november 28. és december 14. között a Schwedenplatz 2 /Top 8 vagy Top 9 alatt.
Lehetőség van pénzben is adományozni, ezeket az összegeket le fogjuk vásárolni és az adományok így szintén a dobozokba kerülnek:
BMI Elternverein
IBAN: AT82 3200 0099 1164 4168
Címszó: Szeretet-torony
Megkezdtük a szeretet-torony építését cipősdobozokba csomagolt ajándékokból. Rászoruló gyermekek karácsonyi ajándéka lesz a torony valamennyi építőeleme. Az összegyűlt ajándékokat a következő helyekre szállítjuk:
-a budaörsi Bleyer Jakab Általános iskola úgynevezett “Árpád tagozata” számára, ahol tanulásban akadályozott gyerekeknek nyújtanak oktatást,
-a nagybányai Don Bosco gyermekotthon számára, ahol magyarul tanuló, nehéz körülmények közül kikerült gyerekek élnek,
-a kárpátaljai Kígyósi Napközi, akik számára a karácsonyi ajándékon kívül a rendszeres gyermekétkeztetés biztosítására is gyűjtünk.
Tudjuk, hogy a karácsonyi időszak anyagilag megterhelő mindenki számára, mégis, ha valakinek módjában áll nálunk jóval nehezebb anyagi helyzetben lévő iskolás korú gyermekeket támogatni, szeretnénk erre lehetőséget adni.
Kérjük vegyék figyelembe, hogy iskolás korú gyerekeknek gyűjtünk és igazából nem adományozni szeretnénk, hanem sokkal inkább karácsony alkalmából ajándékozni.
Ezeknek a szempontoknak megfelelően kérjük, ne hozzanak elhasznált, megunt játékokat (matchbox, hiányos kirakó, cipősdoboznál jóval nagyobb daru, egyfülű maci és hasonlók), hanem amire sokkal inkább szükség lenne:
 • írószer (filctoll, ceruza, radír, füzet, stb.)
 • ruha (sapka,sál, kesztyű, meleg zokni, póló, ami befér a dobozba)
 • kisebb méretű könyv
 • édesség (keksz, csoki, cukorka)
 • cipősdoboz (üresen is jól jön), csomagolópapír
 • logikai játék, ceruzaelem vagy minden olyan dolog, aminek egy iskolás gyerek örül

Előre is köszönjük a hozzájárulást!


Mikulás ünnepség Magyaro. Nagykövetségén

Szeretettel hívjuk a közös ünnepségre a 3-10 éves korú gyerekeket! A Nagykövetség kizárólag pedagógus kíséretében fogadja őket. Kérjük szépen a szülőket, hogy  a kapualjban várakozzanak vagy 18 órakor jöjjenek a gyerekekért. Képek itt.

Mikulás plakát (1)


Karácsony-váró

1573724038036_pl01

Tökfesztivál képek a galériában 🙂

•≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ • ≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ • ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈•

Adventi vásár 

2019. november 30-án, 14:00-tól 19:00-ig kézműves adventi vásárt rendezünk.

Ha ki szeretnéd rakni és szívesen árusítanád saját készítésű portékáidat, vagy bármilyen kézmű-ipari terméket, jelentkezz Bajka Kinga Csengele e-mail címén (csengigesz@gmail.com), esetleg néhány vásárfia fotójával. A levél tárgya „jelentkezés a vásárra” legyen! Ha kérdésed van, szintén erre a címre írj!

A részvétel díja 10 €, melyet Csengénél kell majd kifizetni.

Jelentkezési határidő: november 10.

Mi hét darab, 81×81 centis asztalt tudunk biztosítani, de ez nem jelenti azt, hogy csak ennyien árusíthatnak, úgyhogy jelentkezzetek bátran!


•≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ • ≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ • ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈•

Kedves Szülők! Az ovistorna és az iskolai előkészítő foglalkozásaink a következő félévben (2020-ban) indulnak. További részletek és jelentkezés Boronkai Gabriellánál: gabocka420@gmail.com

•≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ • ≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ • ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈•

Tökös ünnep 02

•≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ • ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈•

Októbertől havi egy alkalommal KREATÍV ALKOTÓI WORKSHOP-ra várunk benneteket a szokásos szeretettel és jókedvvel 😊
9 évesnél idősebb alkotókedvű gyerekeket és felnőtteket invitálunk egy közös délutánra, ahol megismerkedhettek és kipróbálhattok különböző technikákat (grafit, akril, akvarell…stb)
Az elkészült művet természetesen mindenki hazaviheti, büszkén mutogathatja, ajándékba is adhatja, a falára is akaszthatja… 🙂
Készülnek majd képeslapok, kisebb ajándéktárgyak is. Az alapanyagot és alapötletet mi adjuk, a többi már a te személyes szabadságod 🙂✍️🎨
Az első foglalkozás részleteivel érkezünk hamarosan.
A foglalkozásokat vezeti: Csenge Kinga Csengele Bajka
Rólunk többet is megtudhatsz, ha belesel ide 🙂👇

70399448_2409363095786241_3055706361649168384_o

•≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ • ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈•

Tanévnyitó a Schwedenplatz-i Magyar Otthonban szeptember 13-án

Játékos évkezdés gyerekeknek, tiniknek és felnőtteknek; nincs korhatár, nyelvkorlát vagy bármilyen más akadály, amely a játékos tanulást akadályozná!

évnyitó plakát 2019


Kellemes időtöltést, jó pihenést és szép élményeket kívánunk mindenkinek!

Találkozunk szeptember 13-án, az évnyitó ünnepségen

Kedves Mind, a három meghirdetett nyári klub közül végül egy hét, július 22-26 -ig lesz megtartva!

IMG_20190324_170108

•≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ • ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈•

pályázat ksz

Ady pályázat

•≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ • ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈•

“Verőfény 2019″   

Gratulálunk minden kedves résztvevőnek a kiállásért és a bátorságért! Köszönjük azt a felemelő érzést, amelyben bennünket részesítettetek!  A fényképek megtekinthetők a galériában.

Íme a helyezések:

4-6 évesek

I. hely: Medve Barbara, Oberleitner Nils, Tüdős Tímea, Bíró Mikolt Anikó

1.-4. osztály

I. hely: Parreiner Mathilda, Petényi Viktória

II. hely: Fónad Lili, Tóth Vilmos

III. hely: Bukovszky Borbála, Kovác Lilla

különdíj: Baka Dalma, Mészáros Saskia Jázmin

5.-8. osztály

I. hely: Ozvald Damián, Ördög Zsófia

II. hely: Gál Ádám Vajk, Kuti Richárd

III. hely: Gaál Izabella, Horváth Lisa, Kanyó Natália

9.-12. osztály

I. hely: Kerekes Zalán

II. hely: Bakonszegi Laura, Bacsó Alexandra

III. hely: Zsoldos Viktória

•≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ • ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈•

A magyarországi „Vándorbölcső mozgalom“

keretén belül Ausztriában is útra kelt egy gyönyörű bölcső, amelyet az Ágymester Manufaktúra ajándékozott az itt élő magyar családok számára. A bölcső első átadására még a tavaly került sor a Collegium Hungaricumban. Aki ebben a bölcsőben szeretné álomba ringatni kisbabáját, írjon nekünk a kozpontiszovetsegiroda@gmail.com címre. Amennyiben éppen szabad, időpontegyeztetés után azonnal elvihető.

bölcsö

A bölcső méretei: 90cm x 74cm x 90cm (H x Sz x M). Kivehető, mosható huzatú matrac is van benne.

•≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ • ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈•

A farsangi képek a “Galériában” tekinthetők meg.

farsang a bécsi magyar iskolában

•≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ • ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈•

Az Ausztriai Magyar Népcsoporttanács közérdekű felhívása:

Kedves Mindnyájan!

Ismét összefogásra szólítom fel a bécsi magyarságot. A kéttannyelvű iskola első osztályának megnyítása még egyszer a kezünkben van. Hogy aztán sikertelenség esetében mikor lesz rá ismét esély, az a csillagokban van. Jelenleg 10 család íratta be a gyermekét 2019/2020-ra, még egyszer ennyire lenne szükség ahhoz, hogy összeálljon az osztály létszáma. Évek óta harcolunk ezért a lehetőségért, most másodszor élhetünk vele, aztán ki tudja? A beiratkozás 2019. január 25-el zárul le, de ekkor már persze minden késő, mert ha nem jönne össze az osztály, akkor valahol máshol kell a gyereket bejelenteni. Kérek mindenkit, hogy tegye meg a tőle tehetőt. Most Karácsonyra, Újévre csak összejön a család, összejövünk barátokkal, ismerősökkel, talán még a templomban is találkozunk, van biztos olyan, akinek lehetne szólni. Mellékelem a szórólapot is, itt-ott ki lehet rakni vagy osztani.  Ha felmerülne valamilyen kérdés, mindketten, Zsótér Iris és én is, rendelkezésre állunk. Még egyszer szeretném hangsúlyozni: ez a bilingvális osztály csak abban különbözik a többitől, hogy mindkét nyelven van oktatás, tehát a gyerekek csak nyerni tudnak, semmit sem veszítenek. Így viszont mi is nyerünk, mert bizonyítani tudjuk, hogy érdekünk a magyar nyelv megtartása utódaink számára is. Mindezt csak közös akarattal és téttel tudjuk megvalósítani.

Karácsonyi, Újévi jókivánsággal egybekötve maradok a Népcsoporttanács nevében üdvözlettel, Iris nevében is:

Hollós József

PS: Bunte Schule, 18., Schulgasse 57 – villamossal, földalattival viszonylag jól elérhető

!!!
A Bécsi Magyar Iskola fenntartója, az Ausztriai Magyar Egyesületek és Szervezetek Központi Szövetsége, anyagi/személyi támogatással járul hozzá a szeptemberben induló kétnyelvű első osztályba iratkozó gyerekek szállításához. Ez azt jelenti, hogy reggelente a város különböző csomópontjaiban lehet majd a gyerekeket átadni a kisérőnek/szállítónak, aki az iskolába viszi őket.
Január 14-25. között lehet a Schulgasse 57 alatt beiíatkozni. Pontosabb információt a beíratkozás után tudunk közölni, amikor az érintett kerületek kikristályozódnak. 

•≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ • ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈•

Képek a karácsonyi barkácsolásról ITT

BMI Karácsony

•≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ • ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈•

Szalon-Skicc Karácsonyi Akrill Workshop

47101557_1943397255716163_4742539215076589568_o

december 9. vasárnap, 14:00–16:00

Bécsi Magyar Iskola Schwedenplatz 2. top 9.

Ezen a kreatív, alkotói délutánon karácsonyi képet készíthetsz, amit akár képeslapként is elküldhetsz, ajándékba is adhatod, de készítheted saját örömödre is 🙂
Eszközünk az akrill.
Korosztály: 9 éves kortól
A workshop díja: 20 euro/ fő
A workshopot vezeti: Kinga Csengele Bajka és Gabriella Boronkai
Érdeklődni jelentkezni a csengigesz@gmail.com vagy a gabocka420@gmail.com címeken tudtok
Várunk Benneteket sok szeretettel!

•≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ • ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈•

plakát torna kazettás posztolható

•≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ • ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈•

Szalon-Skicc plakát okt 24

KREATÍV ALKOTÓI WORKSHOP a Bécsi Magyar Iskolában

Kreatív, alkotói szombat délutánokkal várunk Benneteket november 24-től, havi rendszerességgel, két korosztályban (10-14 és 14 év felett), ahol megismerhettek, gyakorolhattok különböző technikákat. (grafit, akrill, akvarell)
Ez alkalommal a grafittal ismerkedünk , ahová a 14 éven felülieket várjuk sok szeretettel (tehát felnőtteket is    )

A workshopokat vezeti:
Kinga Csengele Bajka – Gigesz
https://www.facebook.com/gigesz/?ref=br_rs
Gabriella Boronkai – GabockArt
https://www.facebook.com/GabockArt-213177775976128/…

Informálódni, jelentkezni a csengigesz@gmail.com vagy a gabocka420@gmail.com email címen tudtok november 20-ig.

Szépséges, kreatív őszi napokat addig is! 🙂
Csenge és Gabi

•≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ • ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈•

December 3-án jön a Mikulás!

Szeretettel várjuk a gyerekeket Mikulás ünnepségünkre, amelyet az idén a három bécsi magyar iskola közösen szervez. 

A rendezvény védnöke Dr. Nagy Andor, Magyarország rendkívüli és meghatalmazott nagykövete.

A jó hangulatról az Alma zenekar gondoskodik.

Időpont: 2018. december 3. , 16 óra (várhatóan 18 óráig tart majd a rendezvény)

Helyszín: Magyarország Nagykövetsége, 1010 Wien, Bankgasse 6.

A rendezvény ingyenes, a férőhelyek száma korlátozott. 

Jelentkezni lehet személyesen a gyermek pedagógusánál. (gyermek neve, kora, kisérő   neve) Belépés csak jeggyel, melyet a pedagógusnál vagy a Schwedenplatz 2 / 8 alatt lehet átvenni, előzetes  időpontegyeztetéssel.

10 éves korig várjuk a gyerekeket, akik a Mikulástól ajándékot kapnak. A korlátozott helyek miatt kérjük, hogy az óvodás korú gyermekekkel 1 kísérő érkezzen, a kisiskolásokat pedig a pedagógusok kísérik a helyszínen csoportosan. 

Mikulás.JPEG

 •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ • ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈•

 •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ • ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈•

 •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ • ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈•

évnyitó 2018

 •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ • ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈•

gyerexínjáccó (2)

•≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ • ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈•

Július 16-tól két hétig egész napos nyári ovi várja a gyerekeket. Magyar nyelvi fejlesztés, dalolás, verselés, mondókázás, különböző képességfejlesztő játékok, barkácsolás, mókázás 🙂
Érdeklődni: gabocka420@gmail.com, tsipovits@yahoo.com

2018-06-27_20.30.48

•≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ • ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈•

zeno

•≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ • ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈•

Június 19-én délután 17 és 18 óra között Balatoni Kata (az “Így tedd rá” alapítója) népi játék és néptáncmódszertan bemutatót tartott Schwedenplatz-i otthonunkban.

cof   img-20180619-wa0002.jpg

Jó hangulatban, érdeklődéssel teli délutánt töltöttek együtt a Bécsi Magyar Iskola fiatalabb tagjai Balatoni Katával, aki mondókával, népdallal és népi játékokkal, illetve körtánccal örvendeztette meg a gyerekeket. Magyarországon már ismert pedagógiai módszere most Bécsben is bemutatásra került, hogy igényhez mérten multiplikátorokra találjon és tovább terjedjen. Köszönjük, hogy két nap alatt három iskolában három workshop-ot vezetett le!

Így tedd rá plakát

•≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ • ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈•

Június 16-án ellátogattunk Kismartonba (Eisenstadt) és a St. Margarethen-i Familyparkba. orf riport

cof

Gyönyörű napsütéses szombatot töltöttünk együtt a hagyományos év végi kirándulásunkon.     St. Margarethen-ben a kalandparkban szórakozott a csapat apraja-nagyja, majd a kismartoni Esterházy kastély parkjában pihenhetett meg a kissé elfáradt társaság BMI vendégségbenegy piknikezés mellett.

Utunk az orf burgenlandi stúdiójához vezetett, ahol egy nagyon érdekes vezetésen vehettünk részt. Bepillantást nyertünk a rádió és a tv stúdióiba, kipróbálhattuk, milyen érzés a mikrofonok és kamerák közvetlen közelében dolgozni. Késö délután fáradtan, de elégedetten érkeztünk vissza Bécsbe.

•≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ • ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈•

Meseplakát március18

 •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ • ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈•

Rajzpályázat:

Mátyás rajzpályázat

Mátyás rajzpályázat 2.oldMátyás rajzpályázat 3.old

 •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ • ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈•

bmiposter

 •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ • ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈•

meghívó 30éves a BMI

 •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ •≈ • ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈• ≈•

TANEVNYITO_BMI

BMI_ev_vegi_KIRANDULAS_2017_06_25

Gulág 2017

Szombaton, 2017 március 25-én a bécsi Széchenyi István Cserkészcsapat és a Magyar Cserkészszövetség közös rendezvényére került sor. A többrészes program a Gulág áldozatainak történetébe nyújtott betekintést. „Az igazság szabaddá tesz…” „Málenkij robot” avagy ártatlanul, ítélet nélkül, kényszermunkán a Szovjetunióban című vándorkiállítást programsorozat kísérte. Annak első részében német nyelvű beszélgetés hangzott el du. 3-tól Mag. Harald Knoll történész részvételével. A program második részében Komáromi Attila: Életre ítélve című, Gulág-táborokról írt visszaemlékezéseinek rövidített változatát olvasták fel bécsi cserkészek, egyúttal a Bécsi Magyar Iskola végzős és végzett diákjai: Schneider Júlia, Szabó Bernadett és Sass András. A program zárórészében a Mintha együttes összeállítása emlékezett a zene nyelvén a Gulág áldozataira. A műsort a kiállítás megnyitása, fogadás és kötetlen beszélgetés zárta.

20170325 Gulág 1

meghivo_verofeny_2017

meghivo_bmi_farsang

meghivo_dr_habil-_forgacs_tamas_sherlockkent_a_szavak_erdejeben

navracsics-bilingualism-bmi

plakat_tokfesztival

évnyitó16

0001fM
Bildschirmfoto 2015-09-06 um 12.44.23

Meghívó

meghívó kicsi

%d blogger ezt szereti: