Tanáraink, foglalkozásvezetőink

Mag. Blaskó Katalin
Középiskolai tanár, a Debreceni Egyetemen szerzett magyar és német szakos diplomát, sokéves nyelvoktatási tapasztalatokkal rendelkezik, tananyagokat készített a magyar mint idegen nyelv tanítás számára, jelenleg óraadó a Bécsi Egyetem Finnugor Tanszékén, valamint magyar és német nyelvet oktat az egyetem nyelvi központjában. A BMI-ben 15-18 éveseket tanít; az iskola didaktikai vezetője.
http://finno-ugristik.univie.ac.at/abteilung/mitarbeiterinnen/blaskok5/

Dobos Dorottya
2003-ban végzett Székesfehérváron angol nyelvtanári és kommunikációs szakon. Főiskolai tanulmányai befejezése után a budapesti Kamaraerdei Kerekerdő Óvodában helyezkedett el kezdetben angol tanárként, egy évvel később pedig óvónőként. A BMI-ben óvodai foglalkozásokat tart, ezen kívül a 0-3 éves korosztálynak baba-mama foglalkozásokat.

Karlócai Roxána
A bécsi zeneművészeti egyetem végzős hallgatója zeneterápia szakon. Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen ének-zenetanár, karvezető szakon szerzett diplomát. Gyerekeknek zenei projekteket, felnőtteknek, időseknek énekcsoportot tart, kórusban énekel és szívesen játszik hangszereken. A BMI-ben a ‘Csipogó délutánok’ zeneóvodai foglalkozásokat vezeti.

Kiss Ágnes
Győrben szerzett tanítói diplomát, azóta általános iskolai tanítónőként dolgozik Magyarországon. A BMI-ben szombati oktatásban 6-10 illetve 10-14 éveseket tanít.

Mag. Lengyel Ferenc
Középiskolai tanár, a Kolozsvári Egyetemen szerzett magyar és angol szakos diplomát, sokéves oktatási tapasztalatokkal rendelkezik, 2010 óta a BMI tanára, tananyagokat készített a magyar mint származási nyelv tanítás számára. A BMI-ben 15-18 éveseket
tanít; kulturális rendezvények felelőse.

Mag. Lengyel Melinda
Középiskolai tanár, a Kolozsvári Egyetemen szerzett magyar és angol szakos diplomát, Romániában általános iskolában magyar nyelvet és irodalmat tanított, 2006 óta a BMI tanára. A BMI-ben 11-14 éveseket tanít.

Mészáros Ágnes M.A., M.A.
Középiskolai tanár, a Debreceni Egyetemen szerzett magyar és német szakos diplomát. Magyarországon szerzett általános és középiskolai tanítási tapasztalatokat. Jelenleg németet mint idegennyelvet tanít Bécsben felnőtteknek.
A BMI-ben 2015-óta a 11-14 éveseket tanítja.

ao.Univ.-Prof. Dr. Seidler Andrea
A Bécsi Magyar Iskola vezetője
Germanisztikát, anglisztikát és hungarológiát tanult a Bécsi Egyetemen.
Hosszú ideig volt az osztrák külügyminisztérium ill. a külügyminisztérium
diplomataképzőjének (Diplomatische Akademie) és a Bécsi Egyetem Finnugor
Tanszékének magyar lektora. 2003 óta a magyar irodalom professzora a Bécsi
Egyetemen.
http://finno-ugristik.univie.ac.at/abteilung/mitarbeiterinnen/seidlera/
Az Ausztriai Magyar Kutatóintézet elnöke. A Központi Szövetség elnökségi tagja. Honlap: http://andreaseidler.wordpress.com

Schneider Lisa
Magyarországon szerzett óvónői és tanítói diplomát. További képesítések megszerzése után Bécsben tanítónőként dolgozik. A BMI-ben óvodai foglalkozásokat vezet, 8-10 éveseket két csoportban (magyar mint származási nyelv és magyar mint idegen nyelv) tanít, valamint szervezési és koordinációs feladatokat lát el.

Mag. Szabadosova Silvia, PhD.
2007-ben végzett a Nyitrai Egyetemen magyar nyelv, pedagógia és etika szakon. 2010-ben Doktori fokozatot szerzett pedagógia szakon. Egyetemi tanulmányai után a komáromi Selye János egyetemen helyezkedett el adjunktusként. 2012-ben lépett a Jóga és önismeret ösvényére, majd mélyebb ismereteit a jógáról Dr. Indu Arora vezetésével kezdte meg. 2016-ban Nemzetközi Yoga Alliance RYS-200 okleveles jóga oktatóvá vált. Jelenleg tanulmányait folytatva az Ajurvédikus Jógaterapeuta képzésben vesz részt mesterénél.

Szegi Anna
Az Apáczai Csere János tanítóképző Főiskolán szerzett tanítói oklevelet, majd Ausztriában Waldorf óvodapadagógusi képesítést, 3 éve osztályfőnök egy osztrák általános iskolában. A BMI-ben óvodai foglalkozásokat vezet és 6-10 éveseket tanít.

Szegner Magdolna
Dúla, diplomás jóga és bodyART oktató, háromszoros édesanya.
Ezen kívül bábaasszony, szülésfelkészítés, szüléskísérés képesítései vannak.
A BMI-ben bodyART, Kismamajóga és Babamamajóga foglalkozásokat tart.