Tanáraink

Óvónők és tanítónők

Kiss Ágnes

Győrben szerzett tanítói diplomát, azóta általános iskolai tanítónőként dolgozik Magyarországon. A BMI-ben szombati oktatásban 6-10 éveseket tanít.

Schneider Erzsébet

Tanítóképző és óvónőképző főiskolát végzett Magyarországon, Motopedagógia és Montessori pedagógiai képesítést szerzett Ausztriában, magyarországi óvónői és tanítói tapasztalatokkal rendelkezik, jelenleg tanítónőként és gyógypedagógusként dolgozik. A BMI-ben óvodai foglalkozásokat vezet valamint 6-10 éveseket tanít; szervezési és koordinációs feladatokat lát el.

Szegi Anna

Az Apáczai Csere János tanítóképző Főiskolán szerzett tanítói oklevelet, majd Ausztriában Waldorf óvodapadagógusi képesítést, jelenleg óvónőként dolgozik egy Waldorf óvodában. A BMI-ben óvodai foglalkozásokat vezet és 6-10 éveseket tanít.

Dobos Dorottya

2003-ban végzett Székesfehérváron angol nyelvtanári és kommunikációs szakon. Főiskolai tanulmányai befejezése után a budapesti Kamaraerdei Kerekerdő Óvodában helyezkedett el kezdetben angol tanárként, egy évvel később pedig óvónőként.

Tanárok

 Mag. Blaskó Katalin

Középiskolai tanár, a Debreceni Egyetemen szerzett magyar és német szakos diplomát, sokéves nyelvoktatási tapasztalatokkal rendelkezik, tananyagokat készített a magyar mint idegen nyelv tanítás számára, jelenleg óraadó a Bécsi Egyetem Finnugor Tanszékén, valamint magyar és német nyelvet oktat az egyetem nyelvi központjában. A BMI-ben 15-18 éveseket tanít; az iskola didaktikai vezetője.

http://finno-ugristik.univie.ac.at/abteilung/mitarbeiterinnen/blaskok5/

Mag. Lengyel Ferenc

Középiskolai tanár, a Kolozsvári Egyetemen szerzett magyar és angol szakos diplomát, sokéves oktatási tapasztalatokkal rendelkezik, 2010 óta a BMI tanára, tananyagokat készített a magyar mint származási nyelv tanítás számára. A BMI-ben 15-18 éveseket tanít; a kulturális rendezvények felelőse.

Mag. Lengyel Melinda

Középiskolai tanár, a Kolozsvári Egyetemen szerzett magyar és angol szakos diplomát, Romániában általános iskolában magyar nyelvet és irodalmat tanított, 2006 óta a BMI tanára. A BMI-ben 11-14 éveseket tanít.

 Mészáros Ágnes

Középiskolai tanár, a Debreceni Egyetemen szerzett magyar és német szakos diplomát. Magyarországon szerzett általános és középiskolai tanítási tapasztalatokat. A BMI-ben 2015-től a 11-14 éveseket tanítja.

Zenepedagógus

 Karlócai Roxána

A bécsi zeneművészeti egyetem végzős hallgatója zeneterápia szakon. Budapesten, az ELTÉ-n ének-zenetanár, karvezetői diplomát szerzett. Gyerekeknek zenei projekteket, felnőtteknek énekcsoportot tart, kórusban énekel és szívesen játszik mindenféle hangszeren.

 Vezetőség

ao.Univ.-Prof. Dr. Seidler Andrea – a Bécsi Magyar Iskola vezetője

Germanisztikát, anglisztikát és hungarológiát tanult a Bécsi Egyetemen.
Hosszú ideig volt az osztrák külügyminisztérium ill. a külügyminisztérium
diplomataképzőjének (Diplomatische Akademie) és a Bécsi Egyetem Finnugor
Tanszékének magyar lektora. 2003 óta a magyar irodalom professzora a Bécsi
Egyetemen.

http://finno-ugristik.univie.ac.at/abteilung/mitarbeiterinnen/seidlera/

Az Ausztriai Magyar Kutatóintézet elnöke. A Központi Szövetség elnökségi tagja.

Honlap: http://andreaseidler.wordpress.com

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s